Eyka Blog: Resepi Cucur Labu Goreng

Sunday, 17 January 2016

Resepi Cucur Labu Goreng

Assalamualaikum, semua. Mesti semua hariankan bila dengar resepi ni 'Cucur Labu Goreng'. Huish, sedap ke? Huish, boleh ke labu buat cucur.. Macam-macam persoalan timbul disaat dimana Eyka 1st time nampak dan dengar cucur ni. Samalah macam korang yang baru 1st time dengar. Haha... Apapun cucur labu ni memanglah sedap. Sama saja macam cokodok. Kalau rajin lagi boleh juga korang search-search khasiat LABU ni. Hah... Orang kata bagus kalau makan Labu.. Biasalah diakan sepesies sayur-sayuran mesti SIHAT..

Okay, tanpa melengahkan masa meh kita usya resepi Cucur Labu Goreng ni. Eyka ambik curi-curi dari blog ni SINI!!. Tersangatlah simple dan senang..

Bahan2:
1. Labu
2. Tepung Gandum
3. Garam & Gula
4. serbuk penaik

Cara:
1. Mula-mula rebus labu tu sampai dia lembut. Bila dah siap.. toskan dan biarkan dia sejuk sebentar.


2. Lepas tu, lenyekkan dia dan masukkan tepung gandum.. Gula & Garam. *buat semua ni main agak-agak saja. Eyka selalu memang jenis yang main campak saja. Tak reti nak sukat-sukat ni*


3. Jadilah macam ni. Kalau tepung tu lebihkan tak apa sebab takut nanti nak masak susah lembik sangat. 

4. Goreng saja macam buat cokodok.


5. Tara!! Comeykan.. Puahaha.. Ni dah 2nd round sebenarnya. Kalau Eyka buat tak pernah nak bulat comey2 macam ni. (Ni ayah yang tolong bulatkan...) (Besalah, ayah kita serba boleh.. masak pun reti -,-) 

6. Jeng.. Jeng.. Jeng..!! Siap dah...


p/s: SELAMAT MENCUBA SEMUA... *kenyit mata*


Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik